باتری یکی از اجزای اصلی یو پی اس محسوب میشود و عمر مفید آن معمولا 2 تا 3 سال است. خوب است بدانید که بدون وجود باتری، سیستم UPS غیر قابل استفاده است. یو پی اس (UPS) یا منبع تغذیه بدون وقفه، انرژی لازم برای دستگاهها را در زمان قطع جریان برق، تامین میکند ولی فرایند ذخیره سازی برق و استفاده از آن توسط باتری انجام میشود. در اینجا درباره تعمیر یو پی اس و مراحل آن اطلاعات کسب خواهید کرد.
در زمان قطع جریان برق، انرژی لازم برای سایر دستگاه ها توسط باتری فراهم میشود. هنگامی که یو پی اس دستگاه را شارژ نکند به احتمال بسیار زیاد باتری خراب شده است. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا امکان تعمیر این دستگاه وجود دارد؟ آیا این دستگاه قابلیت استفاده مجدد دارد یا باید دستگاه جدیدی خریداری کنیم؟
احیای باتری یو پی اس بسیار مهم است زیرا از این طریق میتواند عمر باتری این دستگاه را افزایش دهد. احیای باتری UPS هنگامی انجام میشود که عواملی باعث خرابی این قطعه یا مختل شدن فرایند کاری آن شوند. برخی از افراد گمان میکنند که در صورت خرابی باتری یو پی اس، نمیتوان مجدد از این قطعه استفاده کرد. اما روشهایی وجود دارد که از طریق آن میتوان عمر این دستگاه را افزایش داد.
باتری یو پی اس قیمت بالایی دارد و تعویض آن توجیه اقتصادی ندارد؛ پس بهتر است در صورت مشاهده مشکلات UPS، نسبت به تعمیر و احیای آن اقدام کنید. تعمیر برد یو پی اس نیز از تخصصیترین کارهایی است که لازم است توسط کارشناسان مربوطه انجام شود. پس لازم است که آنها هر چند وقت یک بار توسط تکنسینهای فنی بررسی شوند.

تعمیر یو پی اس
چه باتری ای قابلیت احیا دارد؟
به منظور احیا کردن باتری UPS لازم است به تاریخ تولید باتری و میزان پایین آمدن ولتاژ باتری توجه کنید. این عوامل نقش مهمی در تعمیر و احیای باتری یو پی اس ایفا میکنند. همچنین باتریهایی که به دلیل انبار زیاد یا استفاده نادرست از باتری دچار مشکل شدهاند، از قابلیت احیا برخوردار هستند.
اگر در حین بررسی متوجه شدید که مشکل از باتری یو پی اس نیست باید به دنبال عیب یابی برد الکترونیکی و تعمیر آن باشید. بردهای دیجیتالی ups از قطعات زیادی تشکیل شده اند و ممکن است بر اثر برخی از عوامل مانند کارکرد بالا یا ایجاد ضربه، قطعی و سوختگی روی دهد. تعمیرات تخصصی برد الکترونیکی در صورتی که به درستی انجام شود، از بروز مشکلات جلوگیری میکند.
در زمان احیاء باتری به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
بعد از احیاء و تعمیر باتری UPS، لازم است که شارژر دستگاه یو پی اس را به طور کامل تست کنید، تا از سالم بودن آن مطمئن شوید و سپس باتریها را به آن متصل کنید .
به دلیل زیاد بودن ولتاژ باتری نسبت به شرایط عادی، مراقب باشید که باتری در حین احیاء رها نشود و دمای آن بیش از حد افزایش پیدا نکند در غیر این صورت به باتری آسیب جدی وارد میشود.

یو پی اس
مراحل آموزش تعمیر یو پی اس
- جهت تعمیر و تعویض باتری یو پی اس ابتدا باید پنل جلویی UPS را باز کنیم. برای انجام این کار، تمام پیچهای پشت UPS یا محفظه کناری دستگاه را باز کنید.
- در این مرحله باتری UPS را خارج کنید.
- به وسیله دستگاه تست، باتری را در حین اتصال به UPS و خارج از آن تست و بررسی کنید. در صورتی که عدد نشان داده شده در دستگاه بسیار کمتر از میزان لازم باشد، تعمیر و تعویض باتری مهم و ضروری است.
- رابطهای نگهدارنده باتری را از باتری جدا کنید. مراقب باشید که این کار با احتیاط انجام شود.
- قسمت محفظه نگهداری باتری را تمیز کنید تا آلودگیها به طور کامل پاک شوند. این مرحله در تعمیر و تعویض باتری UPS از اهمیت زیادی برخوردار است.
- حال باتری جدید را با باتری قبلی تعویض کنید و به وسیله دستگاه تست یا ولتاژسنج، آزمایش را تکرار کنید. باتری شما باید روی 12 ولت باشد. این رقم به این معنا است که باتری جدید شما در بیشترین حد بازدهی قرار دارد.
- پوشش را ببندید، سپس دکمه پاور را فشار دهید، UPS شما به ط.ر حتم کار خواهد کرد.
نتیجه گیری
همانطور که گفته شد، باتریهای UPS گران هستند زیرا در تولید آنها از سرب استفاده شده است. علاوه بر این برای تولید این باتریها به دستگاههای مجهز، پیشرفته و گرانی نیاز است؛ در نتیجه تعویض این باتریها هزینه زیادی دارد. لذا بهتر است سعی کنیم تا حتیالامکان نسبت به تعمیر باتری UPS اقدام کنیم.
برای تعمیر باتری و رفع مشکلات یو پی اس به دستگاههای شوک نیز نیاز داریم تا با وارد کردن شوک الکتریکی به طور منظم به آنها، باتری خراب و از کار افتاده مجدد قابل استفاده شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.